FBS Придружна програма - FBS North Macedonia - FBS Северна Македонија

Како да се приклучите на FBS Affiliate Program


Зошто да се здружите со FBS


Висока партнерска комисија
 • Најтранспарентна придружна комисија: до 10 долари по многу!

Бонуси и промоции
 • Добијте пристап до жешките специјални понуди за партнери - бонуси, промоции и натпревари со одлични награди


Предности на изборот на FBS програма за партнерство

Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
Профитабилен бизнис без почетни инвестиции
 • Можете да заработите пари со вашите вештини за вмрежување и маркетинг без да вложите пари

Минимално повлекување од $1
 • FBS не поставува ограничувања за износот на повлекување - секоја сума над $1 е во ред

Подароци и промоции за партнери
 • Партнерската сметка доаѓа со привилегии - пристапете до промотивни материјали и учествувајте во различни натпревари!

Слобода на дејствување
 • Слободно можете да промовирате свои EA, веб-страници и услуги за попуст, лекции итн.

Дополнителен профит
 • Добијте ја придружната комисија до 10 долари по многу

Дневно повлекување
 • Вашите средства се достапни секогаш кога ви треба - само побарајте и добијте ги парите за кратко време

Промотивни материјали
 • Нема потреба да го трошите вашето време на создавање банери од нула - изберете од десетици готови опции и започнете веднаш!

Специјален третман
 • Вашиот личен менаџер ви помага до крај и го зборува вашиот мајчин јазик

Програми за партнери на FBS

Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
FBS нуди две различни програми за партнерство за да има корист од Forex, - Филијалата и Воведување брокер. Секоја програма е развиена за совршено да одговара на потребите на потенцијалните партнери.

Секоја програма му дава пристап на партнерот до огромната библиотека на промотивни материјали. Ќе има и личен менаџер подготвен да ви помогне со сите ваши прашања 24/7.Филијалата на FBS

FBS Affiliate програмата е совршена за онлајн специјалисти како што се веб-администратори, SEO, PPC и други специјалисти за онлајн сообраќај. Ова партнерство ви помага да го монетизирате вашиот веб и мобилен сообраќај и е достапно за сите FBS производи, како што се FBS — Mobile Personal Area, FBS CopyTrade, FBS Trader итн.

Во зависност од вашите преференции, можете да изберете од два различни модели — Revenue Share или CPA.

Без разлика која програма ќе ја изберете, ќе можете да користите опсежна анализа на сообраќајот за да го оптимизирате квалитетот на потенцијалните клиенти, да ја зголемите вашата заработка и постојано да ги повлекувате профитите.
Удел
на приходите Со FBS Revenue Share партнерот модел може да добие до 70 проценти од добивката на брокерот од наведените клиенти.

Овој процентуален модел на попусти се пресметува од приходот на компанијата по распон. Распространетоста е разликата во трговската позиција - јазот помеѓу продажбата во една фјучерс валута и купувањето во друга. Купувањето валута е многу поскапо од нејзината продажба, - колку повеќе клиентот тргува на пазарот, толку повеќе профит од ширењето добива брокерот. Така, ќе има повеќе попусти за вебмастерот.
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
Процентот на плаќање зависи од бројот на клиенти привлечени за еден месец. Колку повеќе тргуваат вашите упатени клиенти - толку повеќе добивате!

Пример за удел на приход на соработник на FBS

Додека привлекувате 100 клиенти од Индонезија, можете да заработите од 6393 долари за еден месец. Просечната провизија од клиент во Индонезија за 3 месеци е 267 долари. 70 % од износот е еднаков на 189 долари. Така можете лесно да ги заработите парите споменати погоре или уште повеќе.


CPA
CPA (Cost Per Action) модел на партнерство се однесува на фиксно плаќање за извршена целна акција на интернет. Со FBS можете да добиете до 16 $ за секој CPA на вашиот клиент.

Попустите што ги добивате може да бидат различни: во понудите за мобилни телефони, плаќањата зависат од земјата и типот на уредот (iOS/Android), во понудите на Интернет само за земјата.

На пример, плаќањето е 15 долари по олово. Тоа значи дека можете да заработите дури 1.000 долари неделно со привлекување дури 66 корисници. Сè што треба да направат корисниците е да извршуваат целни дејства. Кога корисникот ќе се регистрира во системот FBS и ќе ги потврди документите потребни за да започне тргувањето, добивате 15 долари.

FBS е подготвен да прими густ сообраќај. Така, плаќањето може да се зголеми речиси неограничено.

FBS воведување на брокер (IB)

Програмата FBS IB одговара одлично за IB, локални претставници, експерти за Forex, за лични контакти и локални активности.

Уште еднаш, колку повеќе клиенти носите – толку повеќе заработувате со FBS, но овој пат условите се различни. Со IB програмскиот партнер добива провизија до 80 УСД по секоја лота со која тргува клиентот. Партнерите секојдневно ги добиваат своите исплати.
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
За да добиете провизија, вашите клиенти треба да се регистрираат во FBS преку вашата единствена врска и да тргуваат подоцна. Овој модел на партнерство е достапен за веб-клиенти со сметки MT4 или MT5 и за мобилни корисници на FBS — само за мобилни лични области.

За да добиете повеќе со овој модел, може да уживате во партнерство на три нивоа. Во овој случај, можете да привлечете други партнери да донесат клиенти на FBS и да добиете уште поголем приход. Комисиите на сите нивоа се опишани на веб-страницата на FBS Partners.

Доколку е потребно, FBS може да обезбеди единствени промотивни материјали за офлајн активности на барање.

Придружете се на семејството на партнерите на FBS, зголемете го вашиот профит и стигнете до новото ниво на богатство. FBS ги обезбедува сите можности за партнерите да го направат тоа лесно и брзо.


Како функционира придружната програма


Станете партнер
 • Отворете бесплатна партнерска сметка и ангажирајте луѓе во тргување со FBS

Привлечете луѓе
 • Проширете ја вашата мрежа на партнери: користете ги нашите бесплатни промотивни материјали, рекламирајте специјални понуди на компанијата итн.

Добијте приход
 • Добијте провизија од секоја нарачка на вашите клиенти

Повлечете ја комисијата

Како да станете партнер

Мисијата на партнерот (IB - Воведување брокер) е посветена на привлекување клиенти кои сакаат да депонираат и тргуваат. Со привлекување клиенти, ИБ може да добие провизија за тргување на неговите/нејзините клиенти.

За да функционира вашата Партнерска сметка, вашите клиенти треба да депонираат пари и да ги затворат налозите за тргување. Провизијата зависи од инструментот со кој се тргува, големината на лот и типот на сметката. Посетете ја оваа страница за да ги видите стапките на провизија по 1 лот.

Да се ​​стане IB е лесно и потребни се помалку од 3 минути за да започнете:

1. Отворете партнерска сметка на FBS преку оваа врска .

2. Најавете се во вашата Лична област и добијте ја вашата единствена врска за упатување.
 • Врската за упатување е вашиот единствен код за регистрирање клиенти. Откако клиентот ќе кликне на него, информациите се складираат во неговиот прелистувач неколку месеци. Секој пат кога ќе се врати на www.fbs.com, страницата ќе го памети како ваш клиент.

3. Сега промовирајте ја оваа врска, објавете ја на што повеќе извори. Можете да ги користите промотивните материјали што ги нудиме бесплатно.
Погледнете ги вашите клиенти како тргуваат и добивајте ПРОФИТ!

4. Активноста на клиентите може да се следи во поставките на вашата партнерска сметка.
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
Можете да ги мотивирате вашите потенцијални клиенти да се регистрираат со вашата Партнерска сметка со споделување процент од добиената провизија со вашиот клиент.
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program

Каде можам да ја добијам мојата референтна врска?

Врската за упатување е вашиот единствен код за регистрирање клиенти. Откако клиентот ќе кликне на него, информациите се складираат во неговиот прелистувач неколку месеци. Секој пат кога ќе се врати на www.fbs.com, страницата ќе го памети како ваш клиент.

Можете да ја добиете вашата врска за упатување во вашата Лична област. За да го направите тоа, продолжете до страницата на сметката на партнерот и изберете го табулаторот „Врската за упатување“. Ќе ја видите вашата врска за упатување на дното на страницата во полето под „Линк за упатување со идентификација на вашиот партнер“.
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
IB може да користи кој било клучен збор, наместо неговиот/нејзиниот ID.
Вашиот линк за упатување со клучен збор функционира исто како и врската со вашиот партнер ID. Без оглед на форматот на врската што го користите, сите клиенти кои ја следат вашата врска ќе бидат регистрирани во вашата IB група автоматски.

Откако ќе го внесете вашиот клучен збор во соодветното поле и кликнете на „Креирај врска“, тој ќе се одрази на дното на страницата, во полето подолу „Упатување врска со вашиот клучен збор“.
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program

Ве молиме имајте предвид дека само една врска за упатување е валидна во исто време, односно онаа што е креирана најнова. Сите претходно креирани врски за упатување стануваат неважечки.


ЧПП за придружна програма


Што е попуст?

Можете да ги мотивирате вашите потенцијални клиенти да се регистрираат со вашата Партнерска сметка со споделување процент од добиената провизија со вашиот клиент (попуст).

Попуст може да се плати на секој упат посебно или на група сметки истовремено.

Вие сте тој што ќе изберете колкав процент од провизијата на вашиот партнер ќе им вратите на вашите клиенти.
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program

Како можам да префрлам средства на мојата сметка на Партнери?

Ве молиме, запомнете дека клиентот може да префрли средства на неговата сметка на Партнери само во случај партнерот прво да ги префрли средствата на сметката на клиентите.

Исто така, би сакале да ве потсетиме дека клиентот може да префрли средства на неговата/нејзината Партнерска сметка само во случај да се потврдени и Личната област на партнери и Личната област на клиентите.

За да префрлите средства, ве молиме, љубезно следете ги чекорите подолу:

1. Најавете се во вашата Лична област;

2. Кликнете на Финансии во менито на врвот на страницата;
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
3. Кликнете на „Transfer to Partner“;
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
4. Наведете ја сметката;

5. Наведете ја сумата што сакате да ја префрлите;

6. Кликнете на копчето „Пренеси“.

Ќе можете да го видите статусот на оваа трансакција во Историјата на трансакции.


Како можам да префрлам средства на сметката на моите клиенти?

Партнерот може да префрли средства на неговата/нејзината клиентска сметка само во случај да се потврдени и Личната област на партнери и Личната област на клиентите . За да префрлите средства, ве молиме, љубезно следете ги чекорите подолу: 1. Најавете се во вашата Лична област; 2. Префрлете се на програмата IB со кликнување на вашиот аватар на врвот на страницата. 3. Кликнете на „Финансии“ во менито лево; 4. Кликнете на „Пренеси на клиент“; 5. Наведете ја сметката; 6. Наведете ја сумата што сакате да ја префрлите; 7. Кликнете на копчето „Пренеси“. Партнерот ќе може да го види статусот на оваа трансакција во неговата/нејзината историја на трансакции.


Како да се приклучите на FBS Affiliate Program

Како да се приклучите на FBS Affiliate Program

Како да се приклучите на FBS Affiliate ProgramНе можам да префрлам средства на мојата сметка на Партнери

Ве молиме, ве известуваме дека клиентот може да префрли средства на неговата/нејзината сметка на Партнери само во случај партнерот прво да ги префрли средствата на сметката на клиентите.

Би сакале да ве потсетиме дека преносот на средства помеѓу сметката на Партнерс и сметката на клиентите не е возможен доколку некоја од сметките не е потврдена.

Не ја добив мојата партнерска провизија

Ве молиме, запомнете дека системот за плаќање провизии IB е прилично јасен и транспарентен: сите стапки се фиксни за секој тип на сметка и секоја алатка за тргување. Деталната табела за точните стапки е достапна во делот Партнерство на нашата веб-страница.

Ве молиме, бидете информирани дека ја добивате вашата вкупна IB провизија на крајот од секој трговски ден за сите клиенти и сите налози што тие ги извршиле во текот на истиот. Можете да ги проверите плаќањата по секој клиент и секоја нарачка посебно во делот Извештаи во вашата Лична област.
Како да се приклучите на FBS Affiliate Program
На пример, ако вашиот клиент отвори нарачка во Cent-сметка AUDCAD со волумен 1 лот по почетна цена 1.00000 и ја затвори на 1.00060 (или отвора на 1.00060 и затвора на 1.00000), ќе можете да добиете 10 центи.

Ако вашиот клиент отвори нарачка во Cent сметка AUDCAD со волумен 1 лот по почетна цена 1.00000 и ја затвори на 1.00059 (или отвори на 1.00059 и затвори на 1.00000), нема да ја добиете провизијата.

Ако вашиот клиент отвори нарачка во Cent сметка AUDCAD со волумен 0,1 лот по почетна цена 1,00000 и ја затвори на 1,00060 (или отвори на 1,00060 и затвора на 1,00000) ќе добиете 1 цент.

Ако вашиот клиент отвори нарачка во Cent сметка AUDCAD со волумен 0,01 лот по почетна цена 1.00000 и ја затвори на 1.00060 (или отвори на 1.00060 и затвори на 1.00000) нема да ја добиете провизијата, бидејќи, според Договорот за партнери:
7.3. ... Минималниот износ на воведување брокерска провизија за сметките „Cent“ што треба да се плати е 1 цент.
Thank you for rating.